туризъм и забележителности. Всичко за "туризъм и забележителности" от Rozali.com

Снимки, фотосесии

Северното сияние, или още полярното сияние, е един от най-удивителните и красиви природни феномени. По време на северното сияние в небето се разлива цяла палитра от цветове, които преливат един в друг и превръщат гледката в шедьовър, по-добър и от този на най-умелия художник. Потопете се във вълшебството на северното сияние!

Вълшебството на северното сияние

Северното сияние, или още полярното сияние, е един от...

Райско кътче в Еленския балкан, само на 20 минути от Велико Търново. Задължително си отделете един следобед, за да го посетите и снимате, а може и да се изкъпете в него. Ако пък не сте чак такива авантюристи, все пак си пригответе бански, защото басейнът в близост си заслужава.

Разходка до Къпиновския водопад

Райско кътче в Еленския балкан, само на 20 минути от Велико...

Тюркоазено море, розови пясъци, вкусна храна и ледено студено раки – четири признака за гарантирана страхотна лятна почивка. А като прибавим високи планини и любопитни исторически и културни забележителности, с които да обогатим ваканцията, мястото е само едно – гръцкият остров Крит.  Разходка из остров Крит в 32 снимки

Разходка из остров Крит в 32 снимки

Тюркоазено море, розови пясъци, вкусна храна и ледено студено...

Древните гърци са вярвали, че Делфи е Центърът на света. Тук се намира Светилището на Оракула на бог Аполон. И до днес това е сред най-популярните религиозни забележителности в Европа. Руините на Делфи днес са част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Ако искате да посетите Гърция, но търсите нещо различно от шумните големи градове, посетете съвременния град Делфи и Светилището, намиращо са само на около километър от него.

Делфи, Гърция - Центърът на света

Древните гърци са вярвали, че Делфи е Центърът на света. Тук се...

Памуккале е добре позната дестинация за българите. В буквален превод Памуккале означава Памуков замък (или Замък от памук). Мястото е известно с минералните си извори и гледките на снежно бял пейзаж. Макар пейзажът да не е толкова шарен, колкото в Данксия, Памуккале привлича погледа и силно се откроява от околния пейзаж.

Памуккале - горещите извори в Турция

Памуккале е добре позната дестинация за българите. В буквален...

Сицилия е най-големият италиански остров и кътче с безброй забележителности. Няма как да се наситите на Силия и дори 10 екскурзии до там няма да са достатъчни, за да разгледате всички забележителности - исторически, архитектурни, природни, кулинарни. Ние обаче подбрахме за вас 17 кътчета от Сицилия, които трябва да посетите.

17 места в Сицилия, които да посетите

Сицилия е най-големият италиански остров и кътче с безброй...

Остров Миконос, познат също и като Хора, е една от перлите на малката група гръцки островчета в Егейско море, известни като островите Циклади. Райското кътче се слави като космополитно, поне що се отнася до толерантността към всички видове табута на цивилизацията – от топлес тоалетите до нетрадиционната сексуална ориентация. Разгледайте невероятно красивите гледки от остров Миконос.

Красиви гледки от остров Миконос

Остров Миконос, познат също и като Хора, е една от перлите на...

Гръцкият остров Крит предлага не само едни от най-привлекателните плажове, но и тишината и романтиката на околните селища. Една от любимите дестинации, е пристанище Матала и курортното му градче, израсло на мястото на рибарско селище на южното крайбрежие, в една извивка на нос Литинос. Вижте красиви гледки от Матала.

Гледки от Матала, остров Крит

Гръцкият остров Крит предлага не само едни от...

В западната част на планината Тианмен (Китай), непосредствено до последната станция на лифта започва една буквално спираща дъха пътека, която не е за хората с фобия от височини.

Стъклената пътека на Тианмен

В западната част на планината Тианмен (Китай), непосредствено до...

Историческата Асенова крепост се издига върху самотна мраморна скала над пътя Асеновград – Смолян, в дял Чернатица на северните склонове на Родопа планина, само на 2 км от Асеновград. Намира се на 20 км от Пловдив, на около 30 км от Чепеларе и на около 150 км от София.

Разходка до Асенова крепост

Историческата Асенова крепост се издига върху самотна мраморна...

Вижте кои 10 държави попаднаха в нашата класация за опасни туристически дестинации и защо. Някои от държавите са разкъсвани от военни конфликти, а в други престъпността е толкова висока, че е опасно да се разхождате дори през деня.

Топ 10 на най-опасните държави за туризъм

Вижте кои 10 държави попаднаха в нашата класация за опасни...

Деринкую е подземен град в Турция. Неговите 7 етажа достигат до 85 м. дълбочина в земята. Подземният град Деринкую е открит през 1968 г. Въпреки това и до днес археолозите не са го опознали напълно.

Деринкую – подземен град в Турция

Деринкую е подземен град в Турция. Неговите 7 етажа достигат до 85...

Ако отидете във Виена, задължително посетет двореца Шонбрун и се разходете из градините му.

Забележителности във Виена

Ако отидете във Виена, задължително посетет двореца Шонбрун и се...

Интересни паметници и скулптури, които могат да ни накарат да се замислим:

Оригинални паметници и скулптури от цял свят

Интересни паметници и скулптури, които могат да ни накарат да се...

Новата учебна година вече започна. Ето защо решихме да ви отведем на виртуална разходка из най-красивите училища по света. Архитектурата на всяко едно от тях отразява различни стилове и течения, но целта на тези учреждения - да пробудят у децата любовта към знанието, не се променя независимо в кое кътче на света се намират.

Най-красивите училища по света

Новата учебна година вече започна. Ето защо решихме да ви отведем...

Има безброй начини да докажеш любовта си към партньора. Изключителна популярност набира обаче този романтичен жест, който се нарича катинари на любовта. Двойките закачат катинари с имената си на мостове по целия свят, като най-често ключът е хвърлян в реката, за да не може никой да отключи катинара - символ на вечната любов. Вижте къде по света може да откриете мостове на влюбените:

Заключени завинаги - катинарите на любовта по света

Има безброй начини да докажеш любовта си към партньора....

Есента е един от най-красивите сезони в Природен парк „Златни пясъци". Той  е най-малкият (13,2 кв.км) от 11-те природни паркове в България.  Разположен е успоредно на морския бряг и обгражда едноименния курортен комплекс.  Целта при създаването на парка е запазване и защита на ценни растителни и животински съобщества и характерни ландшафти.

Есен в Природен парк „Златни пясъци"

Есента е един от най-красивите сезони в Природен парк „Златни...

Вижте как изглежда най-красивият български залив Болата под вода. Болата - гледки под вода

Болата - гледки под вода

Вижте как изглежда най-красивият български залив Болата под...

Елате с нас на разходка в древния град Матера, в Южна Италия. Градчето привлче вниманието на българите с това, че ще си дели титлата Европейска столица на културата 2019 заедно с родния Пловдив. Вижте най-красивите кътчета на Матера.

Матера - каменният град на Южна Италия

Елате с нас на разходка в древния град Матера, в Южна Италия....

Манастие Пиедра се намира в планините край Сарагоса, Испания. Комплексът очарова посетителите с красивата природа и безбройните водопади. Манастирът е построен през XII век близо до река Пиедра. През 1983 г. манастирът е обявен за Национален паметник с особено значение. Манастирът е намира близо до каньона на р. Пиедра, това е и причината за многото водопади в комплекса. Манастир Пиедра в Сарагоса - кът за спокойствие

Манастир Пиедра в Сарагоса - кът за спокойствие

Манастие Пиедра се намира в планините край Сарагоса, Испания....

Вижте няколко интересни и дори забавни скулптури по света.

Интересни скулптури по света

Вижте няколко интересни и дори забавни скулптури по света.

Елате с нас на една фоторазходка до езерото Керкини, известно още като Бутковското езеро. Разходете се с лодка и се доближете на сантиметри от птиците, а след това можете да си напазарувате продукти от водни биволи - млечни продукти и месо. Уикенд разходка: Бутковското езеро в Гърция

Уикенд разходка: Бутковското езеро в Гърция

Елате с нас на една фоторазходка до езерото Керкини, известно още...

Вижте 10 цветни кътчета по света, пред които дори палитрата на най-добрия художник е безсилна. 10 цветни кътчета по света

10 цветни кътчета по света

Вижте 10 цветни кътчета по света, пред които дори палитрата на...

Охридското езеро. Каним ви на една виртуална екскурзия до Македония и до някои от най-популярните й забележителности.

Македония

Каним ви на една виртуална екскурзия до Македония и до някои от...

Античният стадион в Пловдив е една от най-популярните забележителности в града, особено след обновяването му. Елате с нас на виртуална разходка из Античния стадион в Пловдив и вижте кадри от 3D филмчето, което се прожектира в мултимедийния център там. Античният стадион в Пловдив

Античният стадион в Пловдив

Античният стадион в Пловдив е една от най-популярните...

Елате на кратка разходка в изоставения град Припят в Украйна. Тук никой не живее от 86-та година, когато е инцидентът в Чернобил. В призрачния град Припят времето е спряло, само хората ги няма. Останали са само частици от техния живот - домовете им, предметите от ежедневието им и т.н. Припят - където времето е спряло

Припят - където времето е спряло

Елате на кратка разходка в изоставения град Припят в Украйна. Тук...

Разходете се с нас до един интерактивен музей в Тайланд. Музеят е посветен на 3D изкуството. Всички посетители могат да се снимат с всеки един от експонатите. Ако се снимате с отелните картини под определен ъгъл, това ще създаде илюзията, че сте част от картината. Музей на 3D изкуството в Тайланд

Музей на 3D изкуството в Тайланд

Разходете се с нас до един интерактивен музей в Тайланд. Музеят е...

Сетенил де лас Бодегас е едно от най-симпатичните малки градчета в Испания. Макар да не е популярна туристическа дестинация, Сетенил де лас Бодегас има какво да предложи на посетителите. Руини на Мавритански замък, голяма католическа църква и разходка из тесните улички, над които застрашително са надвиснали скали. Сетенил де лас Бодегас - да живееш в скалите

Сетенил де лас Бодегас - да живееш в скалите

Сетенил де лас Бодегас е едно от най-симпатичните малки градчета...

Ню Йорк, Голямата ябълка или Градът, който никога не спи. Ню Йорк и духа, който носи, вдъхновяват артисти по целия свят. Сега можем да разберем защо. Вижте вдъхновяващите снимки на Ню Йорк, видян от въздуха с всичките си забележителности - Бруклинския мост, Центръл парк, Статуята на свободата и Манхатън. Ню Йорк от птичи поглед

Ню Йорк от птичи поглед

Ню Йорк, Голямата ябълка или Градът, който никога не спи. Ню Йорк и...

В средата на пустинята на Перу се намира малък оазис, наречен Хуакачина. Тук живеят около 100 души, заобиколени от пясъците. Освен това обаче Хуакачина е популярна туристическа дестинация - тук можете да се разходите с лодка, да опознаете дюните с бъги или да се спускате по дюните с пясъчния аналог на скейтборда. Хуакачина - оазис в перуанската пустиня

Хуакачина - оазис в перуанската пустиня

В средата на пустинята на Перу се намира малък оазис, наречен...

Днес ще ви отведем на екскурзия до далечна Полша. Снимките в тази галерия са от планинския масив Татри, една от най-красивите планини в Полша. Планината Татрите, Полша

Планината Татри, Полша

Днес ще ви отведем на екскурзия до далечна Полша. Снимките в тази...

Елате с нас на разходка около един от най-красивите каньони в света, които сме виждали. Каньонът се казва Fjaðrárgljúfur, име, което трудно можем да произнесем. Каньонът е дълбок 100 м и е с дължина около 2 км и около него се разкриват едни от най-красивите природни гледки, които сме виждали. Красив каньон в Исландия

Красив каньон в Исландия

Елате с нас на разходка около един от най-красивите каньони в...

Природен феномен 12-те апостоли може да се види, когато шофирате по популярния Голям океански път в Австралия. Преди години скалните образувания са били 12, но днес заради климатичните условия са останали едва 8. 12-те апостоли е една от изчезващите природни забележителности в света. Природен феномен 12-те апостоли в Австралия

Природен феномен 12-те апостоли в Австралия

Природен феномен 12-те апостоли може да се види, когато шофирате...

Подбрахме за вас 12 забележителности около света, които трябва да посетите поне веднъж в живота си. Сред тях са както популярни европейски забележителности, така и някои далечни и екзотични дестинации. 12 места, които трябва да посетите поне веднъж в живота си

12 места, които трябва да посетите поне веднъж в живота си

Подбрахме за вас 12 забележителности около света, които трябва да...

Каньонът на антилопата е едно от най-цветните места в света. Каньонът се намира в Аризона, САЩ и една от най-популярните природни забележителности в страната. Каньонът на антилопата

Каньонът на антилопата

Каньонът на антилопата е едно от най-цветните места в света....

Данксия е позната още като планината Дъга в Китай. Мястото е любимо за туристи и фотографи през цялата година заради палитрата от цветове.

Данксия - планината Дъга

Данксия е позната още като планината Дъга в Китай. Мястото е...

Улицата на баобабите е популярна местност на остров Мадагаскар. Дърветата са на възраст около 800 години и макар днес да са доста поразредени, в миналото са били част от гъста гора. Днес това е топ зебележителност на Мадагаскар.

10 забележителни дървета по света

Вижте 10 интересни дървета по света, превърнали се в популярни...

Елате с нас на фоторазходка в Чивита ди Баньореджо, градът, в който времето е спряло. Тук още можете да видите сгради от Средновековието и Ренесанса, както и останки от римската и етруска архитектура. Чивита ди Баньореджо – където времето е спряло

Чивита ди Баньореджо – където времето е спряло

Елате с нас на фоторазходка в Чивита ди Баньореджо, градът, в...

Някога в тези градове е кипял живот. Заради капризите на природата или под натиска на цивилизацията, тези градове са останали безлюдни. Отдалечени или близо до цивилизацията, тези изгубени градове днес са сред най-популярните туристически забележителности в света. Вижте 10 изгубени града – туристически забележителности

10 изгубени града – туристически забележителности

Някога в тези градове е кипял живот. Заради капризите на...

Планирахте ли вече следващата си почивка? Ако търсите място с много забележителности срещу малко пари, вижте класацията за най-евтини европейски столици. Класацията е съставена от Numbeo, като са взето предвид цените за нощувки, стоки от първа необходимост, достъп до забележителности и цените в заведение. Най-евтините европейски столици

Най-евтините европейски столици

Планирахте ли вече следващата си почивка? Ако търсите място с...

Вижте най-красивите мозайки в Мадаба - градът на мозайките в Йордания. Най-популярната мозайка се казва "Картата на Мадаба" и изобразява Йерусалим и част от Обетованата земя. Вижте някои от най-запазените мойзаки с Мадаба. Мозайките на Мадаба - изкуство на вековете

Мозайките на Мадаба - изкуство на вековете

Вижте най-красивите мозайки в Мадаба - градът на мозайките в...

Специализираният сайт за пътуване TripAdvisor създаде списък с най-добрите забележителности в света. Решението бе взето след онлайн гласуване на посетителите на сайта. Вижте кои градове достигнаха до финалната 25-ица и коя близка до България дестинация зае първото място. Топ 25 на най-добрите туристически дестинации

Топ 25 на най-добрите туристически дестинации

Специализираният сайт за пътуване TripAdvisor създаде списък с...

Каним ви на кратка, но много любопитна разходка из Музея на математиката (MoMath) в Ню Йорк. Вижте част от интерактивните експонати от Музея. Музей на математиката в Ню Йорк

Музей на математиката в Ню Йорк

Каним ви на кратка, но много любопитна разходка из Музея на...

Wat Rong Khun е по-познат като Белият храм на Тайланд. Храмът е построен през 1997г. и въпреки опустошителното земетресение през май 2014, днес храмът е в перфектно състояние. Елате с нас на виртуална разходка в Белият храм на Тайланд.

Белият храм в Тайланд

Wat Rong Khun е по-познат като Белият храм на Тайланд. Храмът е построен...

Кристалните води край Канкун приютяват един от най-големите подводни музеи. Скулптурите са дело на британеца Jason de Caires Taylor. Подводен музей в Канкун

Подводен музей в Канкун

Кристалните води край Канкун приютяват един от най-големите...

Вижте няколко необикновени паметници и скулптури от целия свят. Великобритания

Необикновени скулптури и паметници по света

Вижте няколко необикновени паметници и скулптури от целия свят.

Според легендите през пещерата Дяволското гърло Орфей е слязъл в подземния свят, за да спаси Евридика. Името на пещерата идва от формата на изхода й, който преди е бил единствен вход. Пещерата е благоустроена за туристи и е един от 100-те Национални турис

Дяволското гърло

Според легендите през пещерата Дяволското гърло Орфей е слязъл в...

Гледка от Таормина към вулкана Етна. Южна Италия винаги е носела един по-особен дух. Затова днес ви каним да се разходите из улиците на един от най-популярните курорти в Италия - Таормина. Вижте забележителностите на Таормина. Таормина - чар от Сицилия

Таормина - чар от Сицилия

Южна Италия винаги е носела един по-особен дух. Затова днес ви...

Фотографката Julie Fletcher успява да улови магията на Австралия, един свят толкова различен от всичко, което познаваме. Австралия - непозната и магична

Австралия - непозната и магична

Фотографката Julie Fletcher успява да улови магията на Австралия, един...

Елате с нас на разходка до синият град на Мароко - Шефшауен. Тази традиция се спазва от години и е наследена от евреите. Те вярвали, че синият цвят напомня на Бог за съществуването на хората. Шефшауен - синият град на Мароко

Шефшауен - синият град на Мароко

Елате с нас на разходка до синият град на Мароко - Шефшауен. Тази...

«12»

Още за туризъм и забележителности

Най-високите и най-известните статуи в света

Най-високите и най-известните статуи в света

Едни от най-високите статуи в света са и едни от най-посещаваните...

Плаващ петзвезден курорт ръждясва край Северна Корея

Плаващ петзвезден курорт ръждясва край Северна Корея

Някога е бил изключителен петзвезден курорт, плаващ директно над...

Белите острови на  Егейско море

Белите острови на Егейско море

Разхвърляни като перли в Егейско море, малките острови предлагат...

Сиде – морският диамант на Южна Турция

Сиде – морският диамант на Южна Турция

Морското градче Сиде в Южна Турция примамва туристите с...

9 вълшебни места, които ще ви накарат да мечтаете

9 вълшебни места, които ще ви накарат да мечтаете

Нашата планета крие много съкровища. Ето 9 вълшебни места, които...

Археолози разкриват тайните на залива Ченгене скеле - СНИМКИ

Археолози разкриват тайните на залива Ченгене скеле - СНИМКИ

Завършиха научните изследователски проучвания в района на нос...

Остров Крит: лагуната Балос

Крит - голямото сърце на Гърция

Тюркоазено море, розови пясъци, вкусна храна и ледено студено...

Храмът "Саграда фамилия" е най-забележителната туристическа атракция за 2020

Храмът "Саграда фамилия" е най-забележителната туристическа атракция за 2020

И "Саграда Фамилия" е призната за най-забележителното място!

Кулинарните дестинации, които трябва да посетите през 2020 г.

Кулинарните дестинации, които трябва да посетите през 2020 г.

Добавянето на кулинарни дейности към вашия ваканционен маршрут...

10 от най-добрите горещи извори в Европа

10 от най-добрите горещи извори в Европа

Няма нищо по-хубаво от това да се потопим в горещ извор, докато...

Идеалната ваканция според зодията

Идеалната ваканция според зодията

Близнаците и Стрелецът обичат да пътуват, Лъвът харесва лукса и...

10-те най-красиви плажа в света / Бая де Санчо

10-те най-красиви плажа в света

Със своите тюркоазни води и красиви зелени скали, архипелагът...

Какви наказания очакват туристите през лятото?

Какви наказания очакват туристите през лятото?

Смъртно наказание за селфи и солена глоба за джапанки: Какви...

Топ 5 на туристическите легенди, носещи милиони

Топ 5 на туристическите легенди, носещи милиони

Някои туристически дестинации успяват да донесат милиони долари...

Не правете това в Норвегия: 7 правила

Не правете това в Норвегия: 7 правила

Ако сте решили да посетите Норвегия, значи ще ви е полезно да...

Разкрита е тайната на каменните статуи на остров Пасха

Разкрита е тайната на каменните статуи на остров Пасха

Древните жители на остров Пасха са строили прословутите каменни...

Хонконг е най-популярният туристически град през 2018

Хонконг е най-популярният туристически град през 2018

Хонконг е най-популярният град за пътешествениците през 2018 г.,...

10 малки града в Европа, които трябва да посетите

10 малки града в Европа, които трябва да посетите

Ако не си падате по туристическите обиколки на европейските...

7 райски кътчета с евтин живот

7 райски кътчета с евтин живот

Ако работата не те приковава към определено място, каква е...

На екскурзия през зимата-какво да вземем?

На екскурзия през зимата-какво да вземем?

Опаковането на багаж е досадна и не толкова лесна задача. Мястото...

Най-красивите ледени пещери по света

Най-красивите ледени пещери по света

Зимата, снегът и ледът могат да създадат доста впечатляващи...

Прочутият астрономически часовник в Прага спира за 6 месеца

Прочутият астрономически часовник в Прага спира за 6 месеца

Часовникът на Стария град е един от символите на Прага и...

10 невероятни ледени хотела по света

10 невероятни ледени хотела по света

Бихте ли прекарали една нощ в хотел, направен изцяло от лед и...

Асенова крепост – назад към историята

Асенова крепост – назад към историята

Асенова крепост е символ на Родопите и България. Посещението на...

7 странни ресторанта по света

Бихте ли вечеряли 50м над земята? А можете ли да понесете храна,...

Венеция се задъхва от туристи

Венеция се задъхва от туристи

Градските власти във Венеция решиха да поставят специални...

В Малта рухна знаменитият „Лазурен прозорец”

В Малта рухна знаменитият „Лазурен прозорец”

Една от емблемите на Малта - т.нар. Лазурен прозорец, рухна в...

Мачу Пикчу – древното вълшебство на инките

Мачу Пикчу – древното вълшебство на инките

Мачу Пикчу е сред най-забележителните и популярни...

Прага, Чехия

Есен в Европа: Най-подходящите градове за екскурзия

Есента в Европа е много красива, а и нашият континент предлага...

Разходка до Шишмановския манастир

Разходка до Шишмановския манастир

На 20 км от Ихтиман в посока Самоков се намира едно свято място,...

Рекордните 60 млн. туристи са посетили Ню Йорк през 2015 г.

Рекордните 60 млн. туристи са посетили Ню Йорк през 2015 г.

Повече от 60 милиона туристи са посетили най-големия град в САЩ -...

Най-опасните градове в Европа

Най-опасните градове в Европа

Били ли сте в някой от най-опасните градове в Европа? Ако...

Магията на Крушунските водопади

Магията на Крушунските водопади

Водата винаги ме е привличала, нали съм водна зодия. През...

Чудотворната икона на Света Богородица – Златна ябълка

Чудотворната икона на Света Богородица – Златна ябълка

В асеновградския квартал Горни Воден се намира храма "Света...

Санкт Петербург – Венецията на Севера

Санкт Петербург – Венецията на Севера

Наричат Санкт Петербург Венецията на Севера заради красивата...

Замъкът на Дракула се готви за Хелоуин

Замъкът на Дракула се готви за Хелоуин

Многобройни туристи от различни страни, включително и от...

4 призрачни места в България

4 призрачни места в България

Има места, които ви карат да настръхнете. Около тях се носят...

Паркът на чудовищата в Италия

Паркът на чудовищата в Италия

Паркът на чудовищата е любопитна забележителности, при която...

Монс – европейска столица на културата 2015

Монс – европейска столица на културата 2015

Чували ли сте за Монс? Малкото белгийско градче, недалеч от...

Камъните на Матера

Камъните на Матера

Древният каменен град Матера е един от най-красивите и...

Водопадите Игуасу

Водопадите Игуасу

Разказът ми започва от гледката през автобуса към природата и...

Завладяващи пейзажи в пъстроцветен Колмар

Завладяващи пейзажи в пъстроцветен Колмар

Лятното ни пътешествие ни насочи към Елзас. Този регион e един...

По поречието на Лан

По поречието на Лан

Tова лято посетих поречието на река Лан в Германия, което се оказа...

Фар Галата - вторият морски фар в България

Фар Галата - вторият морски фар в България

Фарът на нос Галата, разположен в крайната точка на Варненския...

По стъпките на историята

По стъпките на историята

„От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са...

Топ 10 на най-красивите италиански плажове

Топ 10 на най-красивите италиански плажове

Италия е едно от най-романтичните кътчета в Европа. Освен...

Деветашката пещера-невероятно преживяване

Деветашката пещера-невероятно преживяване

Много ми хареса тази моя екскурзия, при която посетих...

Крепостта Царевец

Крепостта Царевец

Винаги съм искала да посетя тази чудесна крепост и когато...

Селото на Попай в Малта

Селото на Попай в Малта

Селото на Попай в Малта е построено като декор за филм през 70-те, а...

Езерото Керкини (Бутковско езеро)

Езерото Керкини (Бутковско езеро)

Езерото Керкини е чудесна идея за разходка сред природата....

Белград - белият град

Белград - белият град

Ако търсите местенце в чужбина, подходящо за еднодневна...

Виена и Будапеща- две европейски принцеси

Виена и Будапеща- две европейски принцеси

Отдавна имах мечта да посетя интересни европейски градове с...

Тайните плажове на Европа

Тайните плажове на Европа

Обичате да ходите на плаж, но мразите тълпите? Ако и вие сте в...

Измир - родното място на Омир

Измир - родното място на Омир

Третият по големина и един от най-красивите в Турция. Измир е...

Тасос – изумруденият остров

Тасос – изумруденият остров

Наричат Тасос изумрудения остров заради нежния синьо-зелен цвят...

Уикенд разходка: Одрин

Уикенд разходка: Одрин

Решихте ли къде ще прекарате наближаващия уикенд? Предлагаме ви...

Хей-он-Уай – градът на книгите

Хей-он-Уай – градът на книгите

Продължаваме нашите пътешествия, посветени на любителите на...

10 от най-красивите библиотеки в света

10 от най-красивите библиотеки в света

В дните преди 24 май ще ви отведем на няколко места, които ще се...

Топ 7 забележителности в Армения

Топ 7 забележителности в Армения

Посещавали ли сте Армения? Макар да не е сред топ туристическите...

Кремиковски манастир Свети Георги Победоносец

Кремиковски манастир Свети Георги Победоносец

Вижте една идея за еднодневна разходка. Кремиковският манастир...

Белинташ – кръстопът на легенди

Белинташ – кръстопът на легенди

Белинташ е една от най-популярните природни забележителности в...

29 години по-късно: На екскурзия до Чернобил

29 години по-късно: На екскурзия до Чернобил

Черният туризъм е в своя възход и може би най-добрият пример за...

Любимо кътче за отдих

Любимо кътче за отдих

Кое е любимото ви кътче за отдих?

10 забележителности в Пловдив

10 забележителности в Пловдив

Мнозина казват, че Пловдив е един от най-красивите градове в...

Маракеш е No 1 дестинация за 2015 г.

Маракеш е No 1 дестинация за 2015 г.

Мароканският град Маракеш е No 1 туристическа дестинация за 2015 г....

Да срещнеш мастодонт в Дорково

Да срещнеш мастодонт в село Дорково

Ако не сте виждали мастодонт, разходете се до родопското село...

4 идеи за екскурзия около 3-ти март

4 идеи за екскурзия около 3-ти март

Тази година в началото на месец март се събират 4 почивни дни,...

5 забележителности от филми и сериали

5 забележителности от филми и сериали

Имате ли любим филм или сериал? Ако да, то със сигурност понякога...

10 топ забележителности в Ирландия

10 топ забележителности в Ирландия

Красива природа, исторически забележителности и вкусна бира....

Талин – град с много лица

Талин – град с много лица

Естония е държава на кръстопът и през вековете е била под...

Сетенил де лас Бодегас – градът в скалите

Сетенил де лас Бодегас – градът в скалите

Можете ли да си представите домът ви да е в скалата? За много от...

Неапол - градът на Везувий

Неапол - градът на Везувий

Неапол е известен със своя исторически център, с вкусната пица и...

Пилзен – европейска столица на културата 2015

Пилзен – европейска столица на културата 2015

Пилзен ще бъде европейска столица на културата през 2015. Научете...

10 необичайни места за посрещане на Нова година

10 необичайни места за посрещане на Нова година

Къде ще посрещнете Нова година? Вижте 10 необичайни места по...

Най-красивите коледни елхи на 2014

Най-красивите коледни елхи на 2014

Повечето градове вече включиха светлините на коледната си...

Рейкявик – северна приказка

Рейкявик – северна приказка

Рейкявик е столицата разположена в най-северните части на света....

Най-красивите градове в Европа през зимата

Най-красивите градове в Европа през зимата

Зимата е един от най-романтичните сезони. В някои градове обаче...

6 идеи за почивка през декември

6 идеи за почивка през декември

Ако сте си оставили отпуска за края на годината и искате да я...

Най-студените градове на планетата

Най-студените градове на планетата

С падането на температурите се замислихме за студа през зимните...

10 топ забележителности в Австралия

10 топ забележителности в Австралия

Австралия е най-малкият континент в света и най-големият остров....

Парма, Италия – вкусна туристическа дестинация

Парма, Италия – вкусна туристическа дестинация

Парма е един от градовете, дал най-много на кулинарията. Освен...

Берлин е най-добрият град за забавления в света

Най-добрият град за забавление в света е Берлин, където също така...

Хелзинки - дъщерята на Балтийско море

Хелзинки - дъщерята на Балтийско море

Наричат Хелзинки "дъщерята на Балтийско море" или "белият град на...

5 цветни природни забележителности

5 цветни природни забележителности

Природата е най-великият художник. Нейно дело са едни от...

Чивита ди Баньореджо – умиращият град на хълма

Чивита ди Баньореджо – умиращият град на хълма

Чивита ди Баньореджо е малко градче в Италия, където времето е...

Мадаба – градът на мозайките

Мадаба – градът на мозайките

Ако обичате да посещавате градове с история, то Мадаба е мястото...

Букурещ - малкият Париж

Букурещ - малкият Париж

Букурещ е една от най-красивите столици на Балканите. Днес...

Мостар – скритата красота на Босна и Херцеговина

Мостар – скритата красота на Босна и Херцеговина

Мостар е един от най-красивите градове на Балканите. Мостар...

5 идеи за екскурзия през есента

5 идеи за екскурзия през есента

Мнозина предпочитат есента пред лятото, когато говорим за...

7 странни музея по света

7 странни музея по света

Обичате ли да посещавате необичайни места, докато сте на...

Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си

Дисниленд, Париж - събудете детето в себе си

Дисниленд е най-посещаваната дестинация в Париж. Дисниленд дори...

11 причини да посетите Самоков

11 причини да посетите Самоков

Самоков е подходяща разходка за уикенд разходка. Близостта му до...

10 красиви площада по света

10 красиви площада по света

Площадът често е една от най-популярните забележителности във...

Уикенд разходка: Дойранското езеро

Уикенд разходка: Дойранското езеро

Дойранското езеро е популярна туристическа и...

Най-малките държави – туристически бижута

Най-малките държави – туристически бижута

Дори в най-малките държави в света, има какво да откриете. Всяка...

10 плажа в Турция – любими за почивка

10 плажа в Турция – любими за почивка

Турските плажове са все по-предпочитани от българските туристи....

Дуръс (Драч) – магията на Албания

Дуръс (Драч) – магията на Албания

Дуръс е най-древният град в Албания. Градът предлага за всеки...

Дяволското гърло - пещерата, обвита в мистерия

Дяволското гърло - пещерата, обвита в мистерия

Дяволското гърло е пещера, обвита в мистерии. Освен легендата за...

Таормина – вълнуваща лятна ваканция

Таормина – вълнуваща лятна ваканция

Ако още се чудите къде да прекарате отпуската, помислете за Южна...

«12»


Страница 1 от 2 • Статии 187

Резултати за "туризъм и забележителности". Рецепти, съвети и полезни статии.